söndag 27 september 2009

The best of two worlds

Wow, vilken helg.

Har spenderat lördag och söndagen i teresopolis, en före detta koloni för tyskar och även brasiliens "capitol of mountain cities", jättevacker stad med höga berg och tyska hus i gammaldags stil.
Tillsammans med runt 15 andra utbytesstudenter, rotaryofficiella och aspirerande flyttfåglar bodde vi i ett högt beläget hotell med stor utsikt över brasilianska berg och dalar.

Vi fick se föredrag om resorna som man kan göra i brasilien (vill veeeerkligen åka nu) och även en liten påminnare om alla reglerna och vad som menas med dom, men inte direkt som om någon av oss oskuldsfulla utbytestudenter skulle bryta dom eller så ju ??
Bland utbytesstudenterna fanns det två tyskar, en fransman, två kanadensare, tre australiensare, en hungrare (nej hon åt inte så mkt, *BADUM TISCH*) tre amerikaner, en finne, en polack, och givetvis även en svensk och en dansk.

tillsammans delade vi 3 rum med 3-4 personer i varje, alla umgicks med varandra och gjorde dom saker man kunde göra i området, tre av utbytesstudenterna hade varit här i 8 månader, deras utbytesliv skiljde sig stort från vårat, men dom förklarade också att det blir annorlunda och så mycket bättre efter några månader, dessa gick i princip aldrig till skolan, utan spenderade dagarna med helt andra sysslor istället för att halvsova i en trång bänk som en annan. Alla tre kunde knappt ens tänka på dagen dom återvänder till hemlandet, hade dom kunnat stanna tiden så hade dom med all säkerhet gjort det.

Vad finns det att säga om vad vi gjorde egentligen, hur som hellst är det ju något speciellt med att träffa andra utbytesstudenter.
De utbytestudenter som varit här ett tag var på mötet för att kunna tala med grundaren av Belo Brasil och var bara en liten del av de andra utbytesstudenter i området, Grundaren har också varit utbytesstudent och han berättade om alla resorna i minsta detalj, historier från gamla utbytesstudenter och liknande. Hans föredrag var riktigt intressant, Han har drivit det sen '94 och har själv skräddarsytt precis alla resor, han berättade mycket om hur organisationen funkar och hans ideologi hur resorna ska erbjuda. Han hade väldigt mycket idéer om hur saker skulle skötas.
Bland annat så blir ibland gamla utbytestudenter som rest med Belo brasil kontaktade år efteråt för att delta som ledare, eftersom dom i efterhand handplockar dom med riktigt sköna personligheter. Och aussien Jeanette som ska resa på sin tredje resa i november berättade att det som gör resorna så otroligt bra är människorna runt om kring.
Jag är extremt sugen på att åka eftersom jag nu fått berättat av det som rest och vad det innebär.

Vi sov över på hotellet och jag somnade först efter en väldigt lång natt, dagen efter hade vi inget på schemat som skulle göras, men Jeanette som bodde i teresopolis föreslog att vi skulle åka för att se deras marknad och således gjorde vi också detta. Marknaden var inte mer än.. ah en marknad, hittade inget av direkt intresse och området var väl sett och avverkat ganska kvickt, men endå intressant att se mer av staden.
Bredvid marknaden spelade ett gäng ungar fotboll, deras tränare frågade sedan oss om vi ville spela.

Jag kunde självklart inte vara med, men att på något sätt umgås sådär enkelt med befolkningen här är speciellt, du känner det, ur det kommer nya insikteroch sånt som detta förändrar en.
har till och med bilder denna gången, saxade från min finska kompis facebook.


















































(På bilden: Jag, fransosen Thomas, finnen Juhani, kanadensaren Liam och tysken Philipp, bilden är också tagen precis bredvid träningsanläggningen som landslaget i fotboll tränar i)

Såg på facebook att min kära moder gjort reklam för min blogg, och flera av hennes vänner tydligen läste. visste inte att det var så många som läste, så tack så hemskt mycket för att ni gör det!

5 kommentarer:

  1. Hampus, grattis till bloggen, är det verkligen trevligt! Håll skriver så här och du kan bli riktig författare! XD
    Låt mig vet alltid när det finns något nytt att läsa om dina upplevelser i Brasilien!
    Förlåt min dåliga svenska :P

    SvaraRadera
  2. kan du skaffa en kamera? Vore kul med mer blder!
    Alexander

    SvaraRadera
  3. Vi är många som gör reklam för din blogg, troligtvis mer besökt än Blondin-Bellas och förmodligen mer intressant! Kamera är på väg om Svenska och Brasilianska postverket kommer överens.

    SvaraRadera
  4. Japp, jag har mailat adressen til mina arbetskamrater o chef.....Se där, kamera på G, låter spännande....Tror nog att Brasilianska postverket är mer tillförlitligt än svenska...

    Ha det gott!
    Faster 1

    SvaraRadera
  5. Klart att det är många som läser (fast folk är ofta dåliga på att lämna kommentarer) så fortsätt och skriv, OFTA! KANON Micke att du skickat en kamera...bilder gör SÅ mycket! Jag undrar en sak: varför går man i skolan när man sitter o sover i en bänk? Är det inte bättre då att studer det underbara land man är i?? Om det är obligatoriskt med skolan borde den ju göras intressantare?! Låter som du har det mysigt...nu har hösten kommit till Skåne och man skulle vilja åka någonstans. Fast hösten kan ju vara ganska mysig med tända ljus i mörkret! kram på dej fr Lena i Håstenslöv

    SvaraRadera